Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα



Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα :: left.grΦοράει μαύρα ρούχα, έχει μούσια και μαλλιά, σκουλαρίκι στο αυτί του, μαντήλια, παπούτσια "μάχης". Μην είναι σύντροφος, μην είναι συναγωνιστής; Όχι, είναι η Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του διαδηλωτή. Γιατί και ο διαδηλωτής, πολίτης είναι.
Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές



 Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες. "Και τι σημαίνει "βουλευτής", ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;" Εμείς κακοπροαίρετοι δεν είμαστε, υποστηρίζουμε λυσσαλέα πως και τον κ. Δένδια να είχαν μπροστά τους, πάλι έτσι θα αντιδρούσαν τα incognito παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Στην τσάντα μου έχω τις χειροπέδες μου, υπάρχει πρόβλημα;". Οπωσδήποτε όχι. Δεν πέσαμε δα κι απ΄τα σύννεφα. Άλλοι, βέβαια, ήταν πιο διαλλακτικοί και μας τόνισαν πως "Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας". Σαφές. "Κι εγώ συνδικαλιστής είμαι κι έχω ευαισθησίες", τόνισε ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες. Επίσης σαφές.

Η αλήθεια είναι πως δεν πειστήκαμε για το αγνό των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά ακόμα κι αν το είχαμε κάνει, στο επόμενο στενό μας περίμενε μια "έκπληξη". Νέοι, γένια, μαλλιά, κουκούλες, ύφος ζοχαδιασμένο από τη λύσσα της ταξικής πάλης, τσιγάρο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν αν είναι αστυνομικοί. Η απάντηση δόθηκε. Η επόμενη εύλογη: "Κι αφού είστε αστυνομικοί γιατί έχετε κουκούλες;". "Γιατί έτσι μας αρέσει" και απομακρύνθηκαν αφού πρώτα, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, απαίτησαν να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες.

ΥΓ 1: "Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες" και μάλιστα μπροστά τους. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν τις μπορεί τις αδιακρισίες. Εξάλλου ποτέ δε δημοσίευσε στοιχεία διαδηλωτών ή αντιεξουσιαστών ή "οροθετικών" ιερόδουλων. "Μην κάνεις ό,τι δε θέλεις να κάνουν και σε σένα" είναι το μότο στη ΓΑΔΑ.

ΥΓ 2: Ένας από τους ασφαλίτες φεύγοντας γύρισε την πλάτη και η μπλούζα του με μεγάλα άσπρα έγραφε St. Pauli. Μεγάλη η χάρη του Αγίου, τον φυλάει εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον.


Τελικά σήμερα έγιναν μόνο 2 (δύο) προσαγωγές, η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει η παρέμβαση! Πού οι... ένδοξες κατοστάρες κι οι εκατοπενηντάρες... Σύμπτωση;


Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου