Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία της επίθεσης χρυσαυγιτών στο Ζαρό και κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 23/11 στο ΗράκλειοΗ ανακοίνωση του συντονιστικού αγώνα πολιτών σχετικά με τα γεγονότα στο Ζαρό (επίθεση χρυσαυγιτών) και τον ερχομό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο. Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 23/11 στα Λιοντάρια στις 18.00


“Του γκεσταμπίτη το παιδί έγινε γκεσταμπίτης

μα αλλάξανε ντου τ’ όνομα λέγεται Χρυσαυγίτης”
 
Αρχικά το συντονιστικό αγώνα πολιτών Ηρακλείου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αντιφασίστες και μέλη του συντονιστικού την Κυριακή στο Ζαρό στα πλαίσια αντιφασιστικής ενημέρωσης και αφισοκόλλησης. Η παρέμβαση ήταν δημόσια και χωρίς πρόθεση να προκαλέσει. Παρ’ όλα αυτά, κατά την αποχώρηση τους από καφενεία όπου συζητούσαν με κατοίκους δέχτηκαν ενέδρα από του χρυσαυγίτες του χωριού με ξύλα και μαγγούρες. Οι γνωστοί αυτοί τραμπούκοι και μαφιόζοι της περιοχής δε δίστασαν να επιτεθούν και σε συγχωριανούς τους με βία και απειλές. Είναι οι ίδιοι ψευτονταήδες που πριν λίγο καιρό τραυμάτισαν μετανάστες εργάτες στο Ζαρό και έκαψαν το στάβλο του παπά που τους απασχολούσε.

Μέσα σ’αυτό το κλίμα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έρχονται στο Ηράκλειο κάποιοι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι δήθεν αντισυστημικοί αυτοί τύποι που πλέον κυκλοφορούν με γραβάτες και κουστούμια πρόκειται να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο ξενοδοχείο Belvedere ιδιοκτησίας γνωστού υμνητή της χούντας Σκουλή και τώρα υποστηρικτή των σύγχρονων ναζί.

Μπροστά στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην απαίτηση του κόσμου για την τιμωρία τους παρουσιάζονται αντισυστημικοί και αμόλυντοι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι το μακρύ χέρι του συστήματος λειτουργώντας ως βαθύ παρακράτος με τα τάγματα εφόδου ενάντια σ’ όποιον είναι αδύναμος ή αγωνίζεται.

Μπροστά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη σύγχρονη οικονομική κατοχή, παρουσιάζονται ως πατριώτες και σωτήρες του έθνους αυτοί που στην πραγματικότητα είναι οι σύγχρονοι γκεσταμπίτες, γερμανοτσολιάδες και νοσταλγοί του Χίτλερ, εχθροί κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας.

Μπροστά στη μεγέθυνση της ανεργίας, στις μαζικές απολύσεις, στη φτωχοποίηση του λαού, στοχοποιούν τους μετανάστες σαν τον κύριο αίτιο. Είναι στην πραγματικότητα οι δήμιοι των πιο αδύναμων, διαιρούν τους εργαζόμενους, ενώ υπερασπίζονται το κεφάλαιο και τις επιλογές του. Αποκρύβουν τον πραματικό εχθρό, τα αφεντικά που ληστεύουν Έλληνες και ξένους εργαζομένους. Τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν και απειλούν με σκοπό την απομάκρυνση των μεταναστών από δουλειές για να τις δώσουν με τα ίδια ψίχουλα σε Έλληνες, ενώ παράλληλα απασχολούν και οι ίδιοι σε μαύρο καθεστώς εργασίας μετανάστες.

Μπροστά στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τη διάλυση των κοινωνικών παροχών παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι, κάνοντας συσσίτια αποκλειστικά για Έλληνες, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν κοινωνικό έρεισμα οι ρατσιστικές και φασιστικές τους αντιλήψεις.

Ο λαός, όμως, δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες. Μπορεί να ζει, να παράγει και να οργανώνεται χωρίς αφεντικά, μνημόνια, χρέη. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με την ανάπτυξη και οικοδόμηση συλλογικών πρακτικών αλληλεγγύης μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην επιβίωση μας και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από τις καταλήψεις και την αυτοδιαχείριση εργοστασίων (π.χ ΒΙΟΜΕΤ), τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με στήριξη του παραγωγού και του καταναλωτή, μέχρι τις κοινωνικές κουζίνες, τα κοινωνικά ιατρεία και φροντιστήρια , φαίνεται καθαρά ότι αν τα πράγματα δεν πάνε άλλο μπορούν να πάνε αλλιώς. Μέσα από τη λαϊκή αυτοάμυνα, το ζωντάνεμα των γειτονιών, την αντικατάσταση του φόβου με την εμπιστοσύνη στο διπλανό μας μπορούμε να προστατεύσουμε τους χώρους μας από τη φασιστική απειλή και την εγκληματικότητα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

(Συνέλευση κάθε Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο στις 18.00)

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...