Κάτω από το όριο της φτώχειας ζουν 2,34 εκατομμύρια Έλληνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2010, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.
Σημειώνεται ότι ως «όριο» της φτώχειας για ένα άτομο θεωρείται το ετήσιο εισόδημα των 6.591 ευρώ, ενώ για μία οικογένεια με δύο παιδιά θεωρείται το ποσό των 13.842 ευρώ, όρια πολύ χαμηλά έτσι κι αλλιώς για τον ορισμό της φτώχειας.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού έχει 6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το φτωχότερο 20%.
Πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ και αποδεικνύει πως η πολιτική που εφαρμόζουν κεφάλαιο, συγκυβέρνηση και τρόικα, στο όνομα της κρίσης δεν έχει στόχο την αντιμετώπισή της, αλλά την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης.  
Το γεγονός ότι τα στοιχεία αφορούν το 2010, όταν η ανεργία ήταν στο 14%, προμηνύει ότι φέτος τα στοιχεία θα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η ανεργία έχει φτάσει το 24%. 
902.gr