Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συμβούλιο Ευρώπης: Πάρα πολλά παιδιά στην Ευρώπη γενιούνται χωρίς ιθαγένεια, επισημαίνει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων


Πάρα πολλά παιδιά στην Ευρώπη γενιούνται χωρίς ιθαγένεια εξαιτίας της άρνησης των κυβερνήσεων να χορηγούν υπηκοότητα σε νόμιμους μετανάστες, επισημαίνει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Ο επικεφαλής της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λετονός σοσιαλιστής βουλευτής Μπόρις Τσίλεβικς, υπογράμμισε ότι πάρα πολλά παιδιά στην Ευρώπη εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως "απάτριδες" εξαιτίας του ότι, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν χορηγούν στους γονείς τους την ιθαγένεια του κράτους στο οποίο ζούν και εργάζονται ως νόμιμοι μετανάστες.

Αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρίνισε ο κ. Τσίλεβικς, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής της έκθεσης «Πρόσβαση στην ιθαγένεια και αποτελεσματική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Ιθαγένεια», που θα έλθει για έγκριση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εντός του 2013.

Η τάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, να μη χορηγούν ιθαγένεια σε μόνιμους και νόμιμους μετανάστες, εμποδίζει την πλήρη ένταξη τους στη χώρα που ζούν και εργάζονται και προκαλεί πολλές σε βάρος τους διακρίσεις, κατέληξε ο κ. Τσίλεβικς.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου