Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013, μέλη της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» προετοίμασαν φασιστοφιέστα στην κεντρική πλατεία του χωριού Ποταμιά της Θάσου. Πρόφασή τους ήταν η διανομή ελεημοσύνης και η άσκηση μαύρης προπαγάνδας σε φτωχούς κατοίκους του χωριού, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία οδήγησαν το λαό μας οι επιλογές της τροϊκανής, μνημονιακής κυβέρνησης.



 Στη φτηνή και αισχρή αυτή φασιστική προπαγάνδα, ο λαός του χωριού, αυθόρμητα και αυτόβουλα έδωσε τη δική του αγωνιστική και μαχητική απάντηση. Με τη μαζική και μαχητική παρουσία του δημοκρατικού κόσμου του χωριού, ο αριθμός των οποίων ανήλθε σε αρκετές δεκάδες, ίσως και πάνω από εκατό άτομα, η φασιστοσυγκέντρωση κατέληξε σε θεαματικό φιάσκο. Οι ναζί της «Χρυσής Αυγής», περιορισμένοι σε μια γωνία της πλατείας, δέχθηκαν την οργή του κόσμου με συνθήματα αποδοκιμασίες και πλήρη πολιτική απομόνωση. Ελάχιστοι κάτοικοι του χωριού, όχι πάνω από 6-7, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ναζί για ελεημοσύνη, αλλά και οι περισσότεροι από αυτούς γύρισαν πίσω όταν αντιμετώπισαν τις έντονες αποδοκιμασίες και τα αρνητικά έως προσβλητικά σχόλια των συγχωριανών τους. Μετά από παρέλευση 20 – 30 λεπτών, η φασιστοσυγκέντρωση κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο, με το δημοκρατικό κόσμο της Ποταμιάς να αποδοκιμάζει και να κοροϊδεύει τους νεοναζί, τόσο από την πλατεία του χωριού, όσο και από τα γύρω μπαλκόνια. Οι νεοναζί αποχώρησαν άπρακτοι, μέσα σε γενική αποδοκιμασία, απαξίωση και χλευασμό.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος και μια βροντερή απάντηση του δημοκρατικού και ριζοσπαστικού λαού της Θάσου στο αποτρόπαιο φαινόμενο του νεοναζισμού στη χώρα μας. Ο κόσμος του νησιού έδειξε το δρόμο σε όλους μας για το πώς παλεύεται και πως νικιέται ο φασισμός μέσα από το μαζικό, λαϊκό, αυθόρμητο κίνημα. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θάσου και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νομού Καβάλας, εκφράζουμε τα ολόψυχα συγχαρητήρια και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς σε όλους τους δημοκράτες και αντιφασίστες άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου στην πλατεία της Ποταμιάς και με την αγωνιστική τους παρουσία συνέτριψαν και γελοιοποίησαν τη φασιστική φιέστα. Επίσης, αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες που πολλά από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νησί, ήταν εκεί παρόντες, στην πρώτη γραμμή του αγώνα και έδωσαν το καλύτερό τους κομμάτι για να συντριβεί και να απομονωθεί ο νεοναζισμός. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα παρόντες, όπου χρειαστεί, τόσο στο δρόμο όσο και στα θεσμικά όργανα για να απομονώσουμε και να συντρίψουμε το νεοφασιστικό φαινόμενο, πάντα σε συνεργασία και συμπαράταξη με κάθε αντιφασίστα που νιώθει το καθήκον να βρίσκεται εκεί, στην πρώτη γραμμή.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΣΟ!
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Γραμματεία Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θάσου
Γραμματεία Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νομού Καβάλας


*Ευχαριστούμε την Αίγλη Γκρέτσικου για τη φωτογραφία που μας έστειλε 

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου