Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Οι Χρυσαυγίτες του Παβλόφ


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Μόλις αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία, πέντε μαυροντυμένοι, που δεν ήταν ούτε παπάδες ούτε βαρυπενθούντες, χαράκωσαν στο πρόσωπο έναν δεκαπεντάχρονο Αφγανό. Δεν ήταν χαρακιά, ήταν αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός. Το μακέλεμα του δεκαπεντάχρονου συμπεριλαμβανόταν στο ανεπίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της απόσυρσης του νομοσχεδίου. Επισήμως, η απόσυρση εορτάσθηκε διά της πλήρους και εγκαρδίου στηρίξεως της επιστράτευσης των καθηγητών από τη Χρυσή Αυγή, για το καλό φυσικά των μαθητών. Των λευκών μαθητών, τους μαυριδερούς τους χαρακώνουμε.

Εδώ που τα λέμε, είναι αδύνατον για την Χ.Α. να μην στηρίξει οτιδήποτε σχετίζεται με επιστράτευση. Πρόκειται για την καταραμένη την Κλασική Εξάρτηση, αυτό που ο Ιβάν Παβλόφ έδειχνε στα σκυλάκια ένα λουκάνικο κι αυτά κουνούσαν ενστικτωδώς την ουρίτσα τους. Έτσι και οι χρυσαυγίτες, μόλις ακούνε «επιστράτευση» κουνάνε τις ουρές τους, ακόμη κι όσοι εξ αυτών, ελάχιστοι, ελαχιστότατοι, δεν έχουν ουρά. Σαν τον θρυλικό Dr. Srangelove του Κιούμπρικ, που το δεξί του χέρι αυτονομούνταν και χαιρετούσε ναζιστικά.

Σύμφωνα με το άκρως κατατοπιστικό ρεπορτάζ του TVXS, την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εισηγήθηκε στον Σαμαρά ο γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Η Ν.Δ., υποστήριξε ο κ. Μπαλτάκος, πρέπει να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ώστε να μην αποκλειστεί η πιθανότητα κυβερνητικής σύμπραξης σύμπασας της Δεξιάς. Σε ολόκληρη την Ευρώπη η Ακροδεξιά, όταν συμμετέχει σε κυβερνήσεις, αστικοποιείται και χάνει τα μαξιμαλιστικά χαρακτηριστικά της, απεφάνθη ο σύμβουλος του Σαμαρά.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, εδώ στην Ελλάδα πάντως ο Βορίδης με τον Γεωργιάδη φασίστες μπήκανε στην κυβέρνηση, φασίστες βγήκανε από την κυβέρνηση. Ο μόνος που άλλαξε ήταν ο Γιώργης ο Καρατζαφέρης, που όταν μπήκε στην πολιτική ήταν επίτιμος δημότης των Βλάχικων της Βάρης και όταν βγήκε είχε γίνει χορτοφάγος. Του σερβίρεις ψητό γουρουνόπουλο με ένα μήλο στο στόμα και αυτός τρώει μόνο το μήλο.

Κυβέρνηση φανερή με την Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να κάνει η Ν.Δ., γιατί θα της βάλουνε πάγο οι Ευρωπαίοι εταίροι της. Μπορεί όμως να ενσωματώσει τη χουντική πτέρυγα της Χ.Α., όπως ενσωμάτωσε και τη χουντική πτέρυγα του ΛΑΟΣ. Τσουπ ο Παπάς, τσουπ ο Βορίδης, τσουπ ο Γεωργιάδης, τσουπ ο Καρατζαφέρης, που οσονούπω επιστρέφει στο μαντρί, κάτι από δω, κάτι από εκεί, το καλαθάκι του Αντώνη θα γεμίσει μπουμπούκια, όπως γέμιζε το καλαθάκι της Κοκκινοσκουφίτσας.

Η κυβερνώσα Ακροδεξιά κτίζεται πάνω στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. και ταυτοχρόνως με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Μόνο που όταν φτάσει η ώρα να ρωτήσουν ο Βαγγέλης και ο Φώτης «γιαγιά, γιατί τα νύχια σου είναι μεγάλα και γαμψά;», θα είναι πλέον πολύ αργά για αυτούς. Ενδεχομένως και για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...