Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

H Xρυσή Αυγή απειλεί, η κυβέρνηση στοχοποιεί




Με ζήλο έσπευσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπ. Εσωτερικών να βρει τα στοιχεία ώστε να απαντήσει στην ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή περί του αριθμού των παιδιών από άλλες χώρες που φιλοξενούνται, ως έχουν δικαίωμα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 


Καθόλου παράξενο: ο πρωθυπουργός ο ίδιος, στην προεκλογική περίοδο, είχε υιοθετήσει τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας να προσελκύσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς. Και αυτό υπάρχει καταγεγραμμένο.




Στις 6/6/2012 ο Αντ. Σαμαράς δίνει συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου (ολόκληρη η εκπομπή) και όπως βλέπετε στο παραπάνω απόσπασμα λέει αυτολεξεί:

«Έχουνε γεμίσει όλοι με μετανάστες και Ελληνας δεν μπορεί να μπει στον παιδικό σταθμό. Αυτό επίσης τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς, αλλά είναι κι ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».

Στο βίντεο με το σχετικό απόσπασμα, έχει προστεθεί το ρατσιστικό παραλήρημα του Ηλ. Παναγιώταρου που απειλεί να πετάξουν τους μετανάστες από νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Tην 1η Οκτωβρίου, κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή είχαν την ευκαιρία να «συνεργαστούν»: ο Ηλ. Παναγιώταρος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση (δείτε την εδώ, με αριθμό 354/1-10-2012) ζητώντας να πληροφορηθεί «πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επιλέγηκαν στους δημοτικούς και κοινοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς φέτος και από τους αλλοδαπούς πόσοι ανά χώρα προέλευσης» προσδοκώντας να αντλήσει αριθμητικά επιχειρήματα για τη ρατσιστική του εκστρατεία και να αιτιολογήσει τα προαναγγελθέντα πογκρόμ (12/6/2012:  "Θα πετάμε στο δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους" - Παναγιώταρος, βουλευτής Χρυσής Αυγής).

Και το υπουργείο τι έκανε; Εσπευσε με πρωτοφανή ζήλο να ζητήσει να του σταλούν με φαξ (!) αυθημερόν (!!) τα σχετικά στοιχεία από όλους τους δήμους της χώρας. Το σχετικό έγγραφο:

http://politesiermg.files.wordpress.com/2012/10/ceb8ceadcf83ceb5ceb9cf82-cf83ceb5-ceb4ceb7cebccebfcf84ceb9cebacebfcf8dcf82-cf80ceb1ceb9ceb4ceb9cebacebfcf8dcf82-cebaceb1ceb9-ceb2cf81.png




Το θέμα ευτυχώς αναδείχθηκε χάρη στην αντίδραση των Πολιτών εν δράσει από την Ιεράπετρα (Πολίτες προς Στυλιανίδη: Παραδίδετε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που τα απειλούν) και τονίζουν:

«Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.
Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη,  ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: "Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους"».

Και προσθέτουν οι Πολίτες εν Δράσει: «Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.  
»Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής».

***

Κατόπιν αυτών, δεν αποκλείεται να δούμε και καμιά ανακοίνωση ότι η σπουδή και η βιάση του υπ. Εσωτερικών να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να τα παραδώσει στους χρυσαυγίτες υπήρξε «κατ' εντολήν Σαμαρά» όπως η βίαιη εκκένωση της Κατάληψης Δέλτα τον Σεπτέμβριο ή η πολύφερνη επιχείρηση καταδίωξης μεταναστών με την γκεμπελικής έμπνευσης ονομασία «Ξένιος Ζευς». Ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση στοχοποιούν όσους δεν αρέσουν στη Χρυσή Αυγή.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου