Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Νάπολη: Δεν θα ιδρυθεί Χρυσή Αυγή Ευρώπης

Ονόμασαν το κίνημα Alba Dorata Europa (Χρυσή Αυγή Ευρώπης). Προγραμμάτισαν εντός της ημέρας την πρώτη συνάντηση για την επίσημη ίδρυσή του, όμως έπειτα από διαμαρτυρίες, η συνάντηση αναβλήθηκε επ” αόριστον.


Οι ιταλοί διοργανωτές της εκδήλωσης, είχαν αναγγείλει, μέσω ιστότοπου, ότι επρόκειτο για «ένα κίνημα εθνικιστικό, παραδοσιακό, υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης».

Η διαφήμιση της συγκεκριμένης συνάντησης, είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δικτύου «αντιφασιστική και αντιρατσιστική Νάπολη», όπως και του κεντροαριστερού δημάρχου της πόλης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

«Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, στην Νάπολη, σε μια πόλη που έδωσε μεγάλο αγώνα της κατά του φασισμού, είναι απαράδεκτες και κατάπτυστες», τόνισε ο Ντε Ματζίστρις.

Οι διοργανωτές της συνάντησης, έκαναν γνωστό, πριν λίγο ότι «αναβάλλεται για νέα ημερομηνία- η οποία θα καθοριστεί στο μέλλον- εξαιτίας του κλίματος μεγάλης έντασης που έχει δημιουργηθεί».

«Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό, ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της δεξιάς», έχουν τονίσει, πάντως, από το διαδίκτυο, τα πιθανά μελλοντικά ιδρυτικά μέλη του Alba Dorata Europa (Χρυσή Aυγή Ευρώπη), ωστόσο δεν διαχώρισαν τη θέση τους από την ιταλική Χρυσή Αυγή (Alba Dorata Italia), κόμμα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012.


Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...