Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Καλαμάτα: Μαζικό "Όχι" τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων στην καλοκαιρινή φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής

Καλαμάτα: Μαζικό "Όχι" τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων στην ...Έντονες αντιδράσεις από σωματεία εργαζομένων, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, καθώς και αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες έχει προκαλέσει η έγκριση από την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στην Παραλία της Καλαμάτας στη Χρυσή Αυγή για τη φασιστική γιορτή της, στις αρχές Αυγούστου.



Ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτών, μετά απόπρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, στην οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, την Πέμπτη 6/6. Παράλληλα,συνεχίζεται η συλλογή κειμένων και ψηφισμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αντιφασιστικής Κίνησης: antiratsistikokalamatas@gmail.com

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου συνάντηση σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην πραγματοποίηση του φασιστικού φεστιβάλ.



Ανακοινώσεις και ψηφίσματα ενάντια στη διεξαγωγή της χρυσαυγίτικης φίεστας 

Εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο πλευρό των πολέμιων των φασιστών έχουν ταχθεί ήδη, μεταξύ άλλων, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και το Σωματείο νέων τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας "Η Ενότητα".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι "θεωρεί βάναυση πρόκληση τη διοργάνωση του νεοναζιστικού φεστιβάλ", προσθέτοντας ότι "οι ναζί της Χρ. Αυγής και το αυγουστιάτικο τους φεστιβάλ μίσους είναι ανεπιθύμητοι"Ολόκληρη η ανακοίνωση  

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσουμε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Πατσαρινού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ανακαλέσουν την έκδοση της άδειας που δόθηκε για να γίνει το φεστιβάλ, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του δημοκρατικού κλίματος στην περιοχή.

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας σχολιάζοντας τις απίστευτες δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα ότι "δεν προτίθεται να ματαιώσει, ούτε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ γιατί η Καλαμάτα είναι ελεύθερη πόλη και η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα", κατηγόρησε τον τελευταίο ότι "χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά",  και καλεί "το λαό του Δήμου της Καλαμάτας να δώσει ηχηρή απάντηση στον φασισμό και στον ολισθηρό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής".


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου